Vluchten in verhalen

IMG_5327De afgelopen weken had ik het ontegensprekelijke genoegen om samen met gastheer Wim Opbrouck de openingsshow van Sinksen 2020 in elkaar te schrijven.
Een heel fijne opdracht, al was het even zoeken naar de juiste toon.

“Ontwikkel een virtueel alternatief voor het openingsspektakel van Sinksen en zorg ervoor dat mensen met een feestgevoel het verlengde Sinksenweekend induiken.”
De opdracht leek eenvoudiger dan ie was. Want het zouden geen Sinksen worden zoals tevoren en we moesten de mensen ook die illusie niet voorhouden. Daarvoor is het stadsslenteren en op de bots samen met vrienden een terrasje doen, te leuk en verrassend. Daarvoor is het op een te klein plein samengedromd naar iets te luide muziek luisteren, te fijn. Daarvoor is het kuieren op een rommelmarkt en er meestal waardeloze spullen kopen, te ontspannend. Neen, the real stuff kon het nooit worden.

En dus gingen we voor gewone, verdomd goede stadstelevisie met een moment supreme van verbondenheid. Daarvoor zorgden de vele kaarsjes, lichtjes, potten, pannen en aanstekers, natuurlijk rijkelijk overgoten met een weldadig vuurwerk.
En de goede stadstelevisie? Daar zorgden sterk camerawerk, een ongemeen goede logistieke ploeg en… zoveel fijne stadsverhalen voor.

Een danseres met Poolse roots, een kapel waar mensen al bijna 300 jaar bidden tegen de koorts, een Eritreeer die toont dat integratie wel kan, een jeugdsubcultuurcollectief dat van Kortrijk een urban place aan de Leie maakt of een open zwembad dat historie ademt, het zijn maar enkele van de stories die we graag lieten passeren.

Enkele, want er liggen er zoveel meer voor het rapen.
Zoveel mooie, intrigerende, verrassende, ontspannen, oprechte verhalen die onze kijk op de wereld zoveel mooier maken. Want geloof me, het is niet allemaal kommer en kwel.
Corona en andere beestjes willen ons dat graag doen geloven, maar het is niet zo.

Liever neem ik mijn toevlucht tot die vele stadsverhalen uit de stad waar ik zo trots op ben.
En ik hoop van u hetzelfde…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: